Полісько-Дніпровська катастрофа фінального палеоліту з позиції археології - Залізняк, Л.Л. (Археологія, 2008)
Статтю присвячено маловідомій археологам України катастрофічній повені, що прокотилася долиною Дніпра наприкінці палеоліту внаслідок прориву Поліського льодовикового озера.