До Дня слов’янської писемності і культури (міжнародні наукові конференції «Слов’янський світ у культурному просторі XXI століття» і «Тарас Григорович Шевченко в слов’янському світі») - Солонська, Н.Г.; Філіпович, М.А. (Вісник НАН України, 2014)
20 травня 2014 р. у приміщенні Національної бібліотеки України імені В.І. Вернадського відбулися дві міжнародні наукові конференції, присвячені Дню слов’янської писемності і культури, — «Слов’янський світ у культурному просторі XXI століття» і «Тарас Григорович Шевченко в слов’янському світі». Організатори заходів: НАН України, Український комітет славістів, Національна бібліотека України імені В.І. Вернадського, Інститут мистецтвознавства, фольклористики та етнології імені М.Т. Рильського НАН України, Інститут літератури імені Т.Г. Шевченка НАН України, Інститут української мови НАН України, Інститут мовознавства імені О.О. Потебні НАН України, Український мовно-інформаційний фонд НАН України, Київський національний університет імені Тараса Шевченка.