Завдання — розробка і створення сучасних конкурентоспроможних регуляторів росту рослин (Вісник НАН України, 2002)
Відбулося засідання Президії НАН України, на якому було заслухано і обговорено наукову доповідь завідувача відділу хімічної регуляції росту та розвитку рослин Інституту біоорганічної хімії та нафтохімії (ІБОНХ) НАН України кандидата хімічних наук С. П. Пономаренка «Про стан та перспективи розвитку наукових досліджень, спрямованих на створення вітчизняних регуляторів росту рослин».