Історична регіоналістика в системі "просторової історії": диференціації предметних полів - Верменич, Я. (Регіональна історія України, 2013)
Стаття присвячена обґрунтуваннюзавдань іфункцій історичної регіоналістики як частини "просторової історії".Окреслено її дисциплінарні межі, об’єктно-предметну сферу, проаналізовано відповідний термінологічний інструментарій.