Політична освіта як складова політичної соціалізації молоді - Пробийголова, Н. (Політичний менеджмент, 2008)
Політична освіта та виховання молоді є основою підвищення її політичної активності. Для досягнення відповідного рівня цієї активності необхідне світосприйняття, сформоване згідно з принципами демократії, національної ідеї, а також особиста зацікавленість молодої людини в прогресивному розвитку суспільства, її участь в суспільно політичній діяльності.