Українські нащадки слов’янських просвітителів Кирила і Мефодія - Бабій, Г.І. (Слов’янський світ, 2012)
У статті йдеться про маловідомі сторінки життя болгаристки, перекладачки Лідії Горячко (1913–1993), у творчому доробку якої низка художніх перекладів відомих митців Болгарії. У біографічних описах згадуються також особисті контакти Л. Горячко з відомими діячами культури, зокрема В. Захаржевською, а також заходи з увічнення її пам’яті.