До питання про територіальні розмежування між Україною і Росією в складі СРСР - Дмитрук, В. (Регіональна історія України, 2013)
У статті досліджуються проблеми територіальних розмежувань між Україною і Росією в період їх перебування у складі СРСР: встановлення міжреспубліканських кордонів у 20-х рр. ХХ ст., передача Кримської області зі складуРРФСР до складу УРСР, врегулювання українсько-російського кордону в Керченській протоці.