Новый метод оценки качества прогнозов нa основе процедуры бутстрап и его тестирование на временных рядах - Китов, В.В. (Кибернетика и системный анализ, 2008)
Запропоновано новий метод оцінки якості прогнозів параметричної моделі, який враховує нерівнозначність похибки прогнозу, викликаного різною точністю оцінки невідомих параметрів у різні моменти часу. У цьому випадку використано нерівномірну зваженість. Виведено умову на оптимальні вагові коефіцієнти методу та запропоновано варіанти числової процедури для їх наближеного знаходження. Проведено тестування методу на часових рядах, які описують реальні економічні процеси.