Внесок дворянства Лівобережної України в становлення та розвиток архівної справи пореформеного періоду - Морозов, В.В. (Історичний архів. Наукові студії, 2011)
Досліджено внесок в становлення та розвиток архівної справи представників дворянства Лівобережної України пореформеного періоду. Проаналізовано та окреслено основні віхи діяльності вихідців з чернігівського та полтавського губернського дворянства в різнопланових статистичних та архівних комісіях, установах та історико-дослідних товариствах.