Джерела з історії соціально-економічного розвитку Північної Буковини і Хотинщини у 1918-1940 рр. - Руснак, О.В. (Історичний архів. Наукові студії, 2011)
Охарактеризовано джерельну базу дослідження проблем соціально-економічного розвитку Північної Буковини і Хотинщини в міжвоєнний період. Проаналізовано численні матеріали справ Державного архіву Чернівецької області та Національного архіву Румунії (Дирекція Сучава), збірники документів, законодавчих актів, статути й офіційні звіти різноманітних установ, статистичні збірники, спогади сучасників, які відображують становище населення і функціонування економіки регіону в 1918-1940 рр.