Трекові поліетилентерефталатні мембрани з антибактеріальними властивостями - Вакулюк, П.В.; Вортман, М.Я.; Фуртат, І.М.; Бурбан, А.Ф.; Клименко, Н.С.; Шевченко, В.В. (Інститут хімії високомолекулярних сполук НАН України, 2008)
Показано, що трекові поліетилентерефталатні мембрани, модифіковані сорбованими гуанідиновмісними олігомерами, виявляють антибактеріальні властивості, які визначаються молекулярною масою модифікувальних речовин. Встановлено, що незалежно від кількості гуанідинових фрагментів в основному ланцюзі, зі збільшенням молекулярної маси бактерицидна активність модифікованих мембран зменшується.