Адгезійні властивості композицій, які містять суміші наповнювачів, що змінюють агрегатний стан або хімічний склад під час утворення композиції - Давиденко, В.В.; Нестеров, О.А.; Лебедєв, Є.В. (Інститут хімії високомолекулярних сполук НАН України, 2008)
Введення різними способами в композицію суміші наповнювача, яка містить CaO, по-різному впливає на адгезійну міцність композицій. У випадку використання сухої суміші наповнювачів адгезійна міцність корелює з міцністю композиції на розрив. При використанні сумішей наповнювача з водою адгезійна міцність корелює з середньою молекулярною вагою ланцюга між вузлами зшивки.