Лексикографічна історія: кушпела - Мовчун, Л. (Лексикографічний бюлетень, 2004)
Серед десятків тисяч слівукраїнської мови є чимало одиниць, поширених у говірках, проте давно зафіксованих загальнонародними словниками й уведених у літературний обіг талановитими письменниками. Серед них слово "кушпела".