Архетипова основа концепту “учитель” (на матеріалі художніх творів В.О.Сухомлинського) - Мовчун, Л. (Лексикографічний бюлетень, 2006)
У статті розробляється методика аналізу архетипу та розглядаються архетипи, на яких ґрунтується концепт „учитель”. Розмежовуються поняття міфема та міфологема.