Внесок українських мовознавців у розвиток російської лексикографії в ХVIII ст. - Дем’янюк, М. (Лексикографічний бюлетень, 2007)
У статті проаналізовано лексикографічні праці українських мовознавців, створені за межами України в XVIII ст. Досліджено джерела, структуру та лексичні особливості словників. Запропонований опис мовознавчих творів дає глибше уявлення про історію розвитку староукраїнської лінгвістики.