Вплив мікрохвильового поля на кінетику полімеризації епоксидного олігомеру за наявності диметилбензиламіну - Білогубка, О.Р.; Шийчук, О.В. (Інститут хімії високомолекулярних сполук НАН України, 2008)
Визначено швидкість перетворення епоксидних груп, час утворення гелю і ступінь конверсії у точці гелю при полімеризації епоксидного олігомеру ЕД-20 під дією каталізатора - диметилбензиламіну. Виявлено, що мікрохвильове поле істотно прискорює реакцію полімеризації епоксидних груп за порівняно низької температури реакційної суміші. Енергія активації реакції аніонної полімеризації епоксидних груп у разі мікрохвильового нагрівання становить 14 кДж/моль.