Термомеханічні і електричні властивості сегрегованих полімерних нанокомпозицій на основі полівінілхлориду та вуглецевих нанотрубок - Мамуня, Є.П.; Левченко, В.В.; Лебедєв, Є.В.; Буато, Ж. (Інститут хімії високомолекулярних сполук НАН України, 2008)
Досліджені електропровідні сегреговані системи на основі полівінілхлориду (ПВХ) і вуглецевих нанотрубок (ВНТ), отримані методом гарячого компактування. Наповнювач утворює провідний каркас при ультранизькому значенні порогу перколяції φс= 0,045 % об. Наявність макросітки наповнювача впливає на термомеханічні властивості ПВХ/ВНТ композицій, зумовлюючи появу в них високоеластичного стану. Модуль високоеластичності зростає з наповненням системи, що зумовлює підвищення жорсткості каркасу наповнювача.