Біологічні ресурси і технології для виробництва різних видів біопалив (наукова конференція "Біологічні ресурси і новітні біотехнології виробництва біопалив") - Блюм, Я.Б.; Левчук, О.М.; Рахметов, Д.Б.; Рахметов, С.Д. (Вісник НАН України, 2014)
9—10 вересня 2014 р. у Києві в рамках цільової комплексної програми наукових досліджень НАН України «Біологічні ресурси і новітні технології біоенергоконверсії» відбулася наукова конференція «Біологічні ресурси і новітні біотехнології виробництва біопалив». Організатори заходу — Державна установа «Інститут харчової біотехнології та геноміки НАН України», Національний ботанічний сад ім. М.М. Гришка НАН України та Українське товариство клітинних біологів і біотехнологів. У статті наведено окремі результати досліджень авторів зі створення високоефективних культур для виробництва різних видів біопалив та оцінювання їх енергетичної продуктивності.