Проблеми аграрного землекористування в регіоні на засадах сталого розвитку - Снітинський, В.; Грицишин, П.; Чорнобай, Ю. (Праці наукового товариства ім. Шевченка, 2001)
Сталий розвиток реґіону повинен базуватися на комплексному підході до розвитку окремих його галузей. Необхідність такого підходу особливо актуальна при плануванні сільськогосподарської політики при створені умов, які б сприяли сталому веденню сільського господарства і розвитку сільських районів. Необхідно внести значні корективи в сільськогосподарську, екологічну і макроекономічну політику як на національному, так і на реґіональному рівнях. Автори роблять спробу створити концептуальну схему комплексного підходу до розвитку сільських районів Львівської области в контексті загальносвітових тенденцій сталого розвитку.