Іван Франко - публіцист - Кондратюк, К. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2012)
Проаналізовано соціально-економічну і культурно-освітню публіцистику І. Франка, зокрема, його ставлення до податкової політики Австро-Угорщини, діяльності банківської системи, еміграції з Галичини, кооперативного руху, майбутнього української держави.