Морфоэнзимологические аспекты влияния симпатической денервации сосудов головного мозга на церебральные структуры - Белоцерковский, В.П.; Белоцерковская, Е.Н.; Каширина, Н.К. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
Часткова адренергічна денервація судин головного мозку обумовлює стадійні зміни в клітинах червоного ядра: початковий розвиток тканевої гіпергідратації внаслідок порушення мозкового кровообігу завершується посиленням ступеня ураження із появою різновидів дистрофії, розповсюдженого ліпофусцінозу, жирової дистрофії, некроза нейронів, проліферації нейроглії. За допомогою кількісних гістоензімологічних методів встановлені достовірні й різнонаправлені зміни активності внутрішньоклітинних ферментів цикла Кребса, пентозофосфатного шунта, гліколіза та електронтранспортної систем.