Застосування оптимізаційної моделі при прогнозуванні радіоактивного забруднення річкових систем із водосховищами - Кузьменко, Ю.І. (Інститут проблем безпеки атомних електростанцій НАН України, 2009)
Описано оптимізаційну модель для прогнозу радіоактивного забруднення в річкових системах з водосховищами на основі камерної моделі. Модель заснована на сучасному підході багатокритеральної оптимізації, адаптована до Дніпровського каскаду водосховищ і враховує правила їх експлуатації. Наведено приклади розрахунків для Київського водосховища.