Меліоративні заходи щодо охорони та раціонального використання земель, що вийшли із сільськогосподарського користування у степовій частині Криму - Агапонов, М.; Плугата, Ю.; Неонета, О. (Праці наукового товариства ім. Шевченка, 2008)
Запропоновано комплекс лісомеліоративних заходів щодо охорони та раціонального використання земель, не придатних для сільськогосподарського користування у степовій частині Криму. Враховано більш як 40-літній досвід Кримської ГЛНДС. Головна увага приділена способом часткової підготовки ґрунту, особливостям посадки лісових культур, зниженню випаровуваности ґрунтової вологи та підвищенню приживлюваности, збереженню, росту і розвитку посадок.