Оценка возрастных изменений овариального резерва у женщин с бесплодием - Щербина, Н.А.; Градиль, О.Г. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
Проведений аналіз даних літератури вказує на стрімкий розвиток допоміжних репродуктивних технологій і підкреслює необхідність доопрацювання застосованих методик. В основній та контрольній групах вивчався функціональний стан гіпоталамо-гіпофізарно-яєчникової системи та статевих гормонів у сироватці крові. Вивчався патоморфогенез оваріальної дисфункції. Отримані дані дозволили виділити характеристики нормального, зниженого і вкрай низького оваріального резерву, а також вивчити кореляцію між оваріальним резервом та недостатньою відповіддю яєчників на оваріальну стимуляцію.