Электронно-микроскопические изменения легких в условиях экспериментальной модели послеоперационной вентральной грыжи - Гербали, О.Ю. (Таврический медико-биологический вестник, 2011)
В роботі досліджено характер електронно-мiкроскопiчних змін легенів при моделюванні ускладненої післяопераційної вентральної грижі (ПВГ) у тварин. Робота виконана на 27 лабораторних кроликах. Встановлено, що, чим довше iснує ПВГ, тим бiльш глибокi морфологiчнi змiни запального та атрофiчного характеру вивчаються у тканинi легенiв.