Образование вторичных продуктов пероксидации липидов и продуктов неполного распада белков в эритроцитах человека при ишемической болезни сердца и в условиях инициации окислительных реакций in vitro - Ёлкина, Н.М.; Казакова, В.В.; Коношенко, С.В.; Долгов, М.А. (Таврический медико-биологический вестник, 2011)
Показано, що при ішемічній хворобі серця в еритроцитах посилюється утворення вторинних продуктів пероксидації ліпідів. Інкубація еритроцитів хворих в середовищі Фентона, що генерує активні форми кисню, призводить до деякого зменшення рівня ТБК-активних продуктів ПОЛ. Встановлено реципрокний характер змін вмісту в еритроцитах вторинних продуктів пероксидації ліпідів і середньомолекулярних олігопептидів (продуктів неповного розпаду білків) як за умов патології, так й при ініціації окиснювальних реакцій in vitro.