Остеоартроз – три фазы воспалительного процесса и их комплексная коррекция - Килесса, В.В.; Тихоненко, А.А.; Федуличева, Е.А.; Рабиров, А.М.; Моргуненко, Е.А. (Таврический медико-биологический вестник, 2011)
У статті автори аналізують результати дослідження та лікування 724 пацієнтів (970 суглобів) з первинним артрозоартрітом великих суглобів (кульшового та колінного). З’ясовано, що первинний (ідеопатичний) артрозоартріт повинен бути розглянутий як циклічний запальний процесс, який проходить в три фази. Лікування повинно бути комплексним, відповідно стадіям та фазам запалення.