Прогнозирование эффективности лечения больных с повреждениями вспомогательного аппарата глаз - Петренко, О.В. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
В роботі представлена модель прогнозування ефективності лікування хворих з післятравматичними пошкодженнями допоміжного апарату ока, яка є частиною експертної системи прогнозування ефективності лікування даної категорії пацієнтів. Математична модель побудована на великій кількості факторних ознак, включаючи основні анатомо-функціональні та естетичні параметри допоміжного апарату ока, види травм, фактори, що впливають на результати реконструктивно-відновних операцій. Після оптимізації порогу прийняття/відкидання чутливість моделі на навчальній множині склала 100% (95% ДІ 93,6%–100%), специфічність – 94,1% (95% ДІ 85,9%–98,9%). На підтверджуючій множині чутливість моделі склала 81,8% (95% ДІ 50,9%–98,9%), специфічність – 68,4% (95% ДІ 44,8% –87,9%).