Синтез нових поліетиленглікольвмісних носіїв для доставки лікарських засобів - Рябцева, А.; Мітіна, Н.; Бойко, Н.; Надашкевич, З.; Стойка, Р.; Заіченко, О. (Праці наукового товариства ім. Шевченка, 2011)
Подано результати досліджень цілеспрямованого синтезу нових поліетиленглікольвмісних олігомерних носіїв, а також їхніх властивостей хемічними та фізико-хемічними методами. Описано можливість отримання нанорозмірних водних систем кон’югатів нових олігомерних носіїв з протипухлинними речовинами. Ключові слова: полімерні носії, олігопероксиди, ПЕГілювання, системи доставки лікарських препаратів.