Проблемы сценического воплощения классики (В связи с постановкой гоголевской "Сорочинской ярмарки" на сцене Крымского украинского музыкального театра) - Загурский, В.И. (Культура народов Причерноморья, 2002)
У статті на прикладі вистави Кримського українського музичного театру «Сорочинський ярмарок» за М.Гоголем розглядається проблема співвідношення яскравої видовищності і драматизму при сценічному втіленні класики.