Вплив підшару ґерманію на процес перколяції в тонких плівках паладію - Бігун, Р.І.; Бучковська, М.Д.; Пенюх, Б.Р.; Стасюк, З.В.; Леонов, Д.С. (Наносистеми, наноматеріали, нанотехнології, 2012)
Досліджено електропровідність щойнонанесених ультратонких плівок паладію. Показано, що попередньо нанесений на діелектричне підложжя підшар ґерманію субатомової товщини пришвидшує процес металізації плівок паладію. Для пояснення процесу металізації шару використано перколяційну теорію. Підшар ґерманію сприяє 2D-механізму росту плівки металу. Розмірні залежності питомого опору плівки паладію описано за допомогою теорій перенесення заряду в системах обмежених розмірів.