Український академічний Грід: досвід створення й перші результати експлуатації - Бойко, Ю.В.; Зинов'єв, М.Г.; Свістунов, С.Я.; Судаков, О.О. (Інститут проблем математичних машин і систем НАН України, 2008)
Описано особливості побудови та перші результати застосування Грід-інфраструктури Національної академії наук України. Наведено історичні відомості про побудову Грід-систем в Україні. Сформульовано основні вимоги до обчислювальних ресурсів, каналів передачі даних та проміжного програмного забезпечення. Обґрунтовано вибір концепції Beowulf-кластерів та проміжного програмного забезпечення Advanced resource connector (ARC). Наведено характеристики кластерних установок Грід-інфраструктури та результати практичного застосування системи для розв’язання задач фізики, біології, інформаційних технологій. Табл.: 2. Іл.: 4. Бібліогр.: 10 назв.