Иммунная терапия в комплексном лечении антифосфолипидного синдрома - Линников, В.И. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
Представлено результати лабораторно-клінічних досліджень застосування препарату внутрішньовенного імуноглобуліну (ВВІГ) біовен моно при лікуванні синдрому втрати плода, який обумовлений антифосфоліпідним синдромом. У групі вагітних, які одержували терапію ВВІГ, відзначено зниження рівнів антифосфоліпідних антитіл, маркерів тромбофілії, зменшення частоти ускладнень вагітності та покращання перинатальних показників. Виявлено, що імуномоделюючий ефект препарату вірогідно пов’язаний з його позитивним впливом на функцію Т-регуляторних лімфоцитів.