Державна податкова політика в промисловості та торгівлі в 1921-1925 рр. (на прикладі Петрограду-Ленінграду) - Орленко, О.М. (Історичний архів. Наукові студії, 2012)
Проаналізовано державну податкову політику в промисловості і торгівлі в 1921- 1925 рр. на прикладі Петрограду-Ленінграду, зроблено висновок, що в зазначений період історичного розвитку податки були ефективним засобом тиску на приватних підприємців.