Влияние адаптогенного комплекса на состояние неспецифической резистентности организма при ортодонтическом перемещении зубов на фоне экспериментального зоба - Колесник, К.А.; Деньга, О.В.; Макаренко, О.А. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
На моделі ортодонтичного переміщення зубів при експериментальному зобі, відтвореною на 30 щурах лінії Вістар, було показано, що поетапне введення комплексу препаратів (йодид калію, ехінацея композитум С, Терафлекс), попереджало розвиток запальних реакцій, підвищувало антиоксидантний захист і неспецифічну резистентність організму.