Опыт клинического применения комплексного растительного средства уростон в практике лечения и профилактики мочекаменной болезни - Клименко, П.М.; Шимкус, С.Э.; Клименко, Н.П.; Чабан, В.А.; Махамад, Л.И. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
Досліджено 42 пацієнта з нирковими конкрементами. 30 пацієнтів основної групи прийняли фітопрепарат Уростон. 12 хворих по 1 пігулці нош-па два рази на день протягом 12 діб. Незвичний ефект покращення акту сечовиведення у 12 (28,5%) пацієнтів старшої вікової групи. Уростон сприяв виведенню конкрементів у 18 хворих (66,7%). Середній час виведення складав 12,3 діб. При однобічних каменях в 4 випадках конкременти самостійно відійшли, а в 3 випадках зменшились на 45%. Однак для найбільш ефективного прийому проміжок часу повинен складати не менше 3-6 місяців для профілактики і метафілактики МКБ.