Оценка степени активности течения хронического верхушечного периодонтита с использованием комплексного апикального индекса - Дегтярёва, Л.А. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
У роботі представлені нові індекси для оцінки інтенсивності ураження і ступеня активності перебігу хронічного верхівкового періодонтиту (ХВП) - комплексний апікальний індекс (КАІ) і показник активності хронічного верхівкового періодонтиту (АП), які дозволяють виділяти групи з різним ступенем АП з метою диференційованого підходу до лікування.