Особенности липидного обмена у беременных - Мацынин, А.Н. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
В роботі представлено аналіз особливостей обміну ліпідів (загального холестерину, ліпопротеїдів низької щільності, ліпопротеїдів дуже низької щільності, ліпопротеїдів високої щільності, тригліцеридів, індексу атерогенності) вагітних в різні строки вагітності. Встановлено підвищення рівня загального холестерину, тригліцеридів, ліпопротеїдів низької щільності та ліпопротеїдів дуже низької щільності з максимальним їх рівнем в кінці вагітності, а також зменшення рівня ліпопротеїдів високої щільності у порівнянні з невагітними жінками. Це супроводжується зростанням індексу атерогенності.