Перспективы лечения рака яичников III-IV стадий - Прокопюк, А.В.; Князева, М.В.; Павлова, Т.Д. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
Роботу присвячено проблемі підвищення ефективності лікування раку яєчників (РЯ) III-IV стадій за допомогою пошуку оптимальної кількості курсів неоад’ювантної поліхіміотерапії (НПХТ) для кожної хворої, шляхом розробки кількісних критеріїв оцінки ефективності НПХТ на підставі вивчення клінічних, біохімічних, молекулярно-біологічних, морфологічних характеристик. Було знайдено кількісні діапазони зменшення розміру пухлинного конгломерату, метастатичної пухлини в ректопіхвовій перегородці, зникнення асцитичної та плевральної рідини (згідно до ультразвукових досліджень), змінень загального вмісту глікозаміногліканів та їх фракцій, СА-125 в сироватці крові, оксипроліну, тирозину, Ki-67, морфологічних критеріїв апоптозу у пухлинах, що демонструють ефективність НПХТ у динаміці її проведення (після 1-2, 3-4, 5-6 курсів НПХТ). Це дозволило нам сформувати діагностичний комплекс критеріїв оцінки ефективності НПХТ РЯ.