Содержание кадмия в биосредах здоровых женщин репродуктивного возраста - Соловьёва, Е.А.; Чурилов, А.В.; Козлов, К.П. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
Спектрометричнo вивчено зміст і розподіл кадмію у біосередовищах здорових жінок у різні періоди репродуктивного життя (від 17 до 46 років). Показано, що у плазмі крові, цервіко-вагінальному секреті і менструальній рідини відзначено зростання концентрації кадмію протягом всього досліджуваного періоду репродукції. Найбільш виражене зростання концентрації металу було виявлено в менструальній рідини у жінок у віці від 17 до 36 років.