Об’єктно-елементна модель подання інформації для задачі конкатенативного сегментивного синтезу української мови - Шатковський, М.М. (Інститут проблем штучного інтелекту МОН України та НАН України, 2008)
У статті наводиться модель подання інформації для задачі конкатенативного сегментивного синтезу української мови. Демонструється підхід у виборі об’єктів та елементів синтезу. Аналізується структура об’єктів та елементів синтезу бази даних системи конкатенативного сегментивного синтезу української мови.