Влияние абдоминального ожирения на состояние системы гемостаза и системного воспаления при остром инфаркте миокарда - Кельмамбетова, З.Р. (Таврический медико-биологический вестник, 2013)
Порівняльний аналіз динаміки інгібітора-1тканинного активатора плазміногену (ІТАП-1) и С-реактивного білка (СРБ) у пацієнтів з ожиріннямі без нього показав, що наявність абдомінального ожиріння асоціюється з істотно більшим зростанням показників СРБ і ІТАП-1 в першу добу інфаркта міокарда (ІМ). До 14-й добі захворювання рівні СРБ в розглянутих групах пацієнтів порівнюються, рівні ж ІТАП-1 у хворих з абдомінальним ожирінням залишаються вищими. Висновки. Наявність абдомінального ожиріння асоціюється з підвищенням активності системної запальної відповіді в гострому періоді ІМ, а також з гальмуванням фібринолітичних процесів як в гострому, так і в підгострому періодах ІМ.