Мінеральний склад нирок вагітних щурів за умови введення плюмбуму ацетату - Мельничук, Д.О.; Мельникова, Н.М.; Ткаченко, Т.А. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Дослiджено вплив плюмбуму на вмiст макро- i мiкроелементiв у нирках вагiтних щурiв. Встановлено, що отруєння плюмбумом викликає зменшення вмiсту купруму i натрiю та збiльшення вмiсту феруму, кальцiю i калiю в нирках вагiтних щурiв.