Образи української Кліо на сторінках «Kwartalnika Historycznego» (кінець ХІХ – початок ХХ ст.) - Тельвак, В.В. (Чорноморський літопис, 2011)
Досліджено українську проблематику на сторінках львівського журналу «Kwartalnik Historyczny» на зламі ХІХ-ХХ ст. Виявлено основні тенденції оцінки польськими істориками української фахової літератури.