Системний підхід до дослідження дофрактальних дифракційних ґраток - Кошовий, Г.І. (Радіофізика та електроніка, 2011)
Робота присвячена розробці основ електромагнітної теорії дофрактальних дифракційних ґраток (ДФДҐ). Значну увагу приділено системному аналізу процесу творення двох класів самоподібних фракталів зі змінною розмірністю Хаусдорфа, які є основою математичного впорядкування ДФДҐ. Наведено кілька математичних моделей процесу взаємодії плоскої Е-поляризованої електромагнітної хвилі з системою циліндричних стрічок, що утворюють ґратку. Детально розглядається асимптотична модель слабонаповнених ДФДҐ, що є ефективною при дослідженні їх фрактальних властивостей.