Про конструктивний аналітично-числовий метод розв'язування плоскої задачі для пластини з кутовими точками - Ревенко, В.П. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Запропоновано новий конструктивний аналiтично-числовий метод розв’язання плоскої задачi в обмеженiй криволiнiйнiй областi з кутовими точками. Метод оснований на мiнiмiзацiї квадратичної форми, яка вiдповiдає iнтегралу квадратичного вiдхилення знайденого розв’язку вiд заданих граничних умов. Доведена теорема про числове визначення збiжностi розв’язку i наведена оцiнка точностi задоволення граничних умов. Проведено числовий аналiз розподiлу напружень i деформацiй у пластинi. Встановленi новi якiснi i кiлькiснi особливостi розподiлу напружень у пластинi.