Розвиток та порівняльні характеристики логіко-онтологічних формальних теорій - Палагін, О.В.; Петренко, М.Г.; Михайлюк, А.В. (Інститут проблем математичних машин і систем НАН України, 2007)
У роботі описані аспекти розвитку формальних теорій логіко-онтологічного представлення знань, що містяться уприродномовних текстах. Зокрема, представлено три фундаментальні методи генерування онтологічних категорій; описанонайвагоміші віхи розвитку основних підмножин класичної логіки та варіантів їх реалізації у прикладних системах; вказано наможливості й обмеження даних підмножин і систем. На основі описаних можливостей логічних систем проведено їхпорівняльний аналіз; відносні оцінки аналізу зведено в таблицю. За даними таблиці обґрунтовано доцільність тазапропоновано можливу схему використання розглянутих систем логіки. Табл.: 1. Іл.: 2. Бібліогр.: 19 назв.