О модели пластической зоны предразрушения в угловой точке границы раздела сред - Каминский, А.А.; Кипнис, Л.А.; Полищук, Т.В. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Розглянуто симетричну задачу про розрахунок пластичної зони передруйнування в кутовiй точцi межi подiлу двох iзотропних середовищ. Зона передруйнування моделюється лiнiями розриву дотичного змiщення, розташованими на цiй межi. Точне розв’язання вiдповiдної задачi теорiї пружностi побудовано методом Вiнера–Хопфа.