Алгоритм чисельного розв’язування одного класу варіаційних параболічних нерівностей - Саженюк, В.С. (Інститут проблем математичних машин і систем НАН України, 2007)
Розглядається клас параболічних варіаційних нерівностей з обмеженням у середині області. Пропонується метод чисельного розв’язування, який базується на застосуванні методів штрафу, фіктивних областей та сіток. Надається обгрунтування методу у вигляді теорем про збіжність. Отримані оцінки швидкості збіжності. Бібліогр.: 7 назв.