Асоціація музеїв космонавтики: історія, розвиток, сьогодення - Боротканич, Н.П. (Праці Центру пам’яткознавства, 2010)
В статті розглянутий процес створення та розвитку Асоціації музеїв космонавтики СРСР (АМКОС) – першої спеціалізованої організації в галузі збереження та пропаганди космічної спадщини, її роль в удосконаленні діяльності музеїв, відображено вклад в роботу АМКОС Ніни Семенівни Кірдоди.